1.8.08

Herdrukt: De Schat van Orval (7de druk) en Het Infernaat (5de druk)

Nieuwe jeugdboeken staan er niet zo meteen meer op stapel, maar herdrukken zijn er des te meer:

De Schat van Orval (Guy Didelez & Patrick Bernauw) - 7de druk!

Ellen en Katia nemen deel aan een opgravingskamp vlakbij de abdij van Orval. Robby en Vincent kamperen in de Ardennen. Ze ontmoeten de meisjes en willen mee helpen graven, want Vincent wordt verliefd op Katia én er is sprake van een schat.
Waarschuwing: dit boek lees je niet. Je puzzelt het. Want wie in het verhaal stapt, moet voortdurend keuzes maken. Keuzes die uiteindelijk moeten leiden tot de enige Echte Uitgang van het verhaal.

De Schat van Orval verscheen oorspronkelijk in 1992, maar is meer dan 15 jaar na datum nog steeds springlevend! Naar aanleiding van de zevende druk heeft uitgeverij Abimo deze klassieker in een nieuw kleedje gestoken en is het boek voortaan ook verkrijgbaar in een luxe-uitvoering en met vierkleurenprenten.

Het Infernaat (Guy Didelez & Patrick Bernauw) - 5de druk!
Deborah is een onmogelijk kind: niet alleen is ze koppig en onhandelbaar, ze heeft ook een ontspoorde fantasie. Aldus haar ouders die hun dochter in Pauperzele op internaat willen. Maar Deborah verzet zich daar met hand en tand tegen. Al gauw blijkt dat de kinderen er worden geterroriseerd door halvegare paters. Eén van hen is vanaf 1 september zelfs met niets anders bezig dan met Het Schoolfeest. Deborah weet dus verdomd goed waarom ze niet naar dat infernaat van Pauperzele wil...


Het Infernaat verscheen oorspronkelijk in 2000, samen met de gelijknamige schoolmusical (zie http://www.toneeluitgeverij.blogspot.com/).Geen opmerkingen: