Patrick Bernauw & Gedichtendag 2012: KinderGedichten Flash Mob






Keizer Carolus van Kokanje stelde ooit dat in zijn rijk de zon nooit onderging, een uitspraak die danig tot de verbeelding sprak van Clement de Kluizenaar, de grootste tovenaar uit de Duistere Middeleeuwen (zo genoemd omdat het elektrisch licht nog niet was uitgevonden). Tot zijn verbijstering moest hij vaststellen dat de zon in Lagelande wel degelijk onderging… en op een dag misschien niet meer zou opstaan, omdat de maan voor altijd haar plaats had ingenomen. 

Om dit te verhinderen, vervaardigde Clement het Robotje Agaat dat iedere ochtend weer de maan moest verjagen met een magische bezwering. Op 26 januari 2012 valt het Robotje Agaat echter onherroepelijk zonder stroom, en daarom zoeken wij nu een manier om haar taak verder te zetten. Zorg jij ervoor, geholpen door een magische bezwering,  dat het licht niet uitgaat... en wel voorgoed?
Wat we nodig hebben, zijn minstens 1221 dapperen die op 26 januari 2012 de taak van Robotje Agaat overnemen, en zoveel positieve energie opwekken, dat Lagelande op zijn minst weer voor 1221 jaar kan worden verlicht. 


Kan poëzie de wereld redden?  We hopen van wel! Organiseer nu met jouw school in jouw dorp of stad en op 26 januari Gedichtendag een heuse "Poëzie FlashMob" (= een groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomen, iets ongebruikelijks doen en daarna snel weer verdwijnen). Doe mee aan de "KinderGedichtenDag: FlashMob Onder Stroom", stuur ons een mailtje, schrijf 15,90 euro over op een rekeningnummer en ontvang een link waarop je twee animatiefilmpjes in hoge resolutie kunt downloaden op je eigen computer(s) en laptop(s).

Het ene filmpje is de "instructievideo" waarin het concept aan de kinderen wordt uitgelegd:

KinderGedichtenDag FlashMob "Onder Stroom", 2012. Kindergedichten workshop. Tekenfilmgedichten maken.

De tweede clip is eigenlijk een tekenfilmgedicht, met de "magische bezwering". Hiermee kunt u de FlashMob in de klas voorbereiden. 



Het kindergedichtenproject "Legenden van Lagelande" van jeugdschrijver Patrick Bernauw wordt ook doorgetrokken naar de Jeugdboekenweek, met als thema "Fabeldieren" ("dieren" is ook het thema van de Jeugdboekenweek), en naar het hele schooljaar. Samen met de auteur en de animatiefiguurtjes van Compagnie de Ballade een Tekenfilmgedicht schrijven en maken, en live brengen op het schoolfeest... Een boek, een dvd, een cd, een website met de creaties van uw school... het kan allemaal! Schrijf je ter gelegenheid van Gedichtendag in voor het "Project Fabeldieren 2012", dan betaalt u slechts 53 euro, en ontvang samen met de 2 clips "Onder Stroom" ook 6 clips van het "Project Fabeldieren 2012".

 Eventueel kun je Patrick Bernauw ook uitnodigen om bij jou op school een workshop "kindergedichten schrijven" te geven (voor kinderen 3de graad basisschool), een Tekenfilmgedicht te maken, met de hele basisschool een Poëzie FlashMob in scène te zetten, enz...


Alle info, boekingen & bestellingen:
bestellingen@inter-actief.be
met vermelding: "gedichten basis" (2 clips Gedichtendag) of "fabeldieren basis" (2 clips Gedichtendag + 6 clips Jeugdboekenweek Fabeldieren)


 

Reacties

Podcast van Patrick Bernauw: Mysterieus België