Project Beeld-Spraak 2012-2013 / Legenden van Lagelande


Ongetwijfeld bevindt er zich in uw dorp of stad ook een intrigerend standbeeld. Stel nu dat dit beeld tot leven kwam en de kinderen zijn of haar verhaal vertelde... Of beter nog: stel dat de kinderen het verhaal schrijven van dit beeld... en het ook "beeldend" vertellen. Want de beelden in Deze Wereld, vinden we ook terug in Gene Wereld van Lagelande... en dat is de wereld van sagen, sprookjes en legenden waar alles mogelijk is. 




Tot daar het uitgangspunt van het project Beeld-Spraak van artistiek collectief vzw de Scriptomanen. Samen met gereputeerde (jeugd)schrijvers organiseren we bij u op school een workshop, waarin kinderen vanaf 9 jaar een gedicht of een verhaal schrijven bij een standbeeld in uw dorp of stad. Of wie weet maken we er wel een fotoreportage van, een filmdocumentaire, een heus animatiefilmpje, een zogenaamd TekenFilmGedicht:



We publiceren een kijk-, lees- en doeboek van de creatieve producten van uw school (met “printing on demand” is dit een koud kunstje). Of we ensceneren samen met een professioneel acteur of actrice een “poëzie flash mob” en zetten uw verhalen en gedichten in scène in een stukje straattheater op Gedichtendag, tijdens de Jeugdboekenweek, of voor het schoolfeest. Samen met u gaan wij na wat de mogelijkheden zijn voor uw school, of waar uw belangstelling in eerste instantie naar uitgaat. Waarna we het project Beeld-Spraak, 2012-2013 ook gezamenlijk gestalte geven en op ontdekkingsreis gaan in Gene Wereld, die van Lagelande en van de Verbeelding.




Geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via mail

Reacties

Podcast van Patrick Bernauw: Mysterieus België