Guy Didelez & Patrick Bernauw hebben samen heel wat jeugdromans en scenario’s voor radio en televisie geschreven. Enkele jaren geleden gingen hun wegen uit elkaar, maar met Springtij / RSearch hebben ze elkaar weer teruggevonden binnen een en hetzelfde project. En wat voor project dan nog… Een multimediaal interactief moordspel, ook wel een ‘alternate reality game’ genoemd, bestaande uit het boek Springtij, en diverse audiovisuele en muzikale items
Het boek Springtij is geen roman, geen ‘gewoon’ detectiveverhaal. Het is een dossier dat door privé detective Rebecca Rademaekers van detectivebureau RSearch werd samengesteld naar aanleiding van de onrustwekkende verdwijning van een negentienjarig meisje. Het is een puzzel, en elke nieuwe bladzijde is weer een nieuw puzzelstukje. Het ‘detectivedossier’ Springtij alleen volstaat niet om het mysterie op te lossen. Je moet op http://www.rsearch.be/ zelf op onderzoek gaan, getuigenissen beluisteren, sporen en aanwijzingen bestuderen, foto’s en filmpjes bekijken. Dan pas kun je een ‘reconstructie van de feiten’ maken.
YouTube
Privé detective Rebecca Rademaekers en haar collega's van detectivebureau RSearch zijn op zoek naar Lotte Geerinckx en Gino Bruscetti. Deze twee jonge mensen verdwenen onder verdachte omstandigheden en alles wijst erop dat ze zich in grote moeilijkheden bevinden. Rebecca is daarom dringend op zoek naar mensen die bereid zijn haar te helpen met de speurtocht naar Lotte en Gino. Voel jij je aangesproken? Aarzel dan niet langer, want de tijd dringt...
Rebecca Rademaekers heeft een YouTube Kanaal opgezet om de twee vermiste jongeren op te sporen: www.youtube.com/rademaekers Hier vind je onder meer haar dramatische oproep en een mysterieuze ‘Borneo film’ die Nelly Overmars, de moeder van Lotte Geerinckx, met de post ontving. Was het Lotte die haar de film stuurde? Het lijkt er wel op. Maar wat deed Lotte met deze film? En waar gaat hij eigenlijk over?
Urban Explorer
Kunstfotograaf Pieter De Graeve specialiseert zich in oude verlaten fabrieksterreinen en dergelijke. Daar maakt hij prachtige kunstfoto's. Onlangs bevond hij zich in een vervallen fabriek waar hij ineens de beruchte gangster Angelo Eliano zag. Hij leek daar op zoek naar een bepaalde plek, een herkenningspunt… Pieter moest de benen nemen, maar misschien heeft hij op een foto wel ongewild de plek vastgelegd waar de zogenaamde ‘Buit van Borneo’ werd verstopt... Je vindt zijn relaas én zijn foto’s terug op http://www.urban-explorer.blogspot.com/
Live Sessies
RSearch en de Karel de Grote-Hogeschool bieden je nu de kans om deze mysteries op te lossen en mee te werken aan de speurtocht naar Lotte. De Karel de Grote-Hogeschool stelt zijn labo’s ter beschikking, zodat de RSearch-detectiveteams tijdens verschillende ‘live sessies’ kennis kunnen maken met diverse wetenschappelijke onderzoeksmethodes. Op die manier kan men bijvoorbeeld aan DNA- of ICT-onderzoek doen en vingerafdrukken analyseren. Slaag jij erin met behulp van Google Earth en door deductie de mysteries op te lossen?
Deelname is gratis. Je dient enkel over een exemplaar van Springtij te beschikken, het detectivedossier dat het vooronderzoek van Rebecca Rademaekers bevat. Je brengt dat best ook mee op de dag van je live sessie. Indien je nog niet over een exemplaar van Springtij beschikt, dan kun je dat bestellen via http://www.rsearch.be/ of via de betere boekhandel. Je hebt minimum 1 exemplaar nodig per ‘team’ van maximum 6 personen, maar uiteraard is 1 exemplaar per deelnemer veel leuker.
De live sessies staan open voor iedereen en zijn geschikt voor jongeren zowel als voor volwassenen, maar studenten 14+ krijgen voorrang. Je kunt individueel of in groep/klasverband inschrijven. Inschrijven doe je door jouw reconstructie van de feiten op te sturen naar live-rsearch@rsearch.be. Om tot die reconstructie te kunnen komen, heb je het detectivedossier Springtij nodig.
De live sessies gaan door op de campus van het Departement Industriële Wetenschappen & Technologie, kortweg IWT, Salesianenlaan 30, 2660 Hoboken.
Er zijn op dit ogenblik live-sessies gepland op:
15 maart 2008
6 mei 2008
30 juni 2008
9 september 2008
Reacties